hd09-1320.jpg

Verwachting Veluwe 17:00: Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking 22.2°C Windkracht 3 Bft W

Verwachting op maandag 4 juli 2022 om 04:45

Het blijft deze week vanwege een uitloper van een hogedrukgebied over het algemeen rustig weer met geregeld zon. Helemaal droog blijft het niet en met een noordwesten wind wordt het ook niet zo heet. Nederlands zomerweer dus.

Hondenskelet in Hattemerbroek gevonden
foto: Politie.nl

Hattemerbroek - De politie is benieuwd of mensen meer weten over een hond die is vastgebonden en achtergelaten aan de Voskuilersteeg in Hattemerbroek. Het dier is ter plekke dood gegaan en het skelet is op 16 februari door een terreinbeheerder aangetroffen die ook de politie waarschuwde.


Een dierenarts heeft vastgesteld dat het zeer waarschijnlijk een rode Cocker Spaniel betrof van ongeveer één jaar oud. Mogelijk weet u wie zo’n hond gehad heeft of herkent u het gebruikte veelkleurige snoer met halsband. Neem dan contact op met de politie wat kan ook anoniem kan. Zie hiervoor de onderstaande nummers.

De hond was met het snoer op de foto vastgebonden aan een hek tussen de Voskuilersteeg in Hattemerbroek en de A50. Vermoedelijk is het diertje enkele weken eerder op deze plek vastgebonden. De hond is waarschijnlijk dood gegaan door dorst en uitputting.

Weet u mogelijk meer over de achtergelaten hond of het snoer met de halsband op de foto, neem dan contact op met de dierenpolitie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

bron: Politie.nl

Deel dit artikel